Bondegårdsferie er et godt alternativ til den dyre charterrejse

Hvert år, når sommeren rammer os og det er tid til at holde den årlige sommerferie, valfarter tusindvis af danskere sydpå. Mange tager afsted på de såkaldte charterrejser, hvor stort set hele turen er planlagt fra vi tager afsted, til vi igen sætter fødderne på hjemlig grund. Andre igen har selv taget hånd om planlægningen af rejsen fra bookning af fly og hoteller til planlægning af lokale besøg under ferieopholdet. Nogle ynder derimod at tage af sted uden at have ret meget planlagt hjemmefra og tager så dagene, som de kommer. Uanset hvilken ferieform man er til, ændrer det ikke ved, at de sydlige himmelstrøg er danskernes foretrukne destination, når det handler om sommerferien.

Der er også gode feriemuligheder i Danmark

Men der er dog også alternativer til den sydlandske ferie. Og det behøver faktisk ikke at være en lang – og dyr – udlandsrejse man begiver sig på, for at have en skøn sommerferie. Vi ønsker selvfølgelig alle at kunne tage vores børn med på en dejlig ferie, men det kan være svært for en del familier at finde pengene til at tage sydpå hvert år. Derfor kan I istedet for vælge, at blive i skønne Danmark og bruge de kærkomne feriedage under hjemlige himmelstrøg.

Og der er faktisk fere spændende muligheder for at holde en skøn ferie i lille Danmark. En god mulighed for en dejlig dansk ferie er, at tage på bondegårdsferie. En skøn ferie i landlig idyl som eksempelvis gør det muligt for de der bor i byen, at komme helt tæt på både dyr og natur. Her kan man rigtig slappe af og ”lade batterierne op” på ny, så man igen er klar til den hektiske dagligdag, når ferien er ovre.

Bondegårdsferie har over de senere år i stigende grad fanget danskernes interesse, når de vælger at holde sommerferien i hjemlandet. Flere og flere vælger denne ferieform og mange gør det tilbagevendende år efter år.

Hvad kan man opleve på en bondegårdsferie?

En bondegårdsferie foregår ofte på et aktivt landbrug, som giver dig mulighed for at være en del af gårdens forskellige typer af aktiviteter. Du får mulighed for at tage del i de daglige gøremål på lige fod med gårdens øvrige personale.

Der er dog også nogle steder, hvor bondegårdsferien foregår under mere ferieagtige og afslappende former, hvor man som gæst ikke deltager i de daglige aktiviteter, men mere blot har muligheden for at følge med i, hvad der foregår på en dansk bondegård. Et godt eksempel på dette er en bondegårdsferie hos Nymarksminde i Vodskov.

Uanset hvilken type bondegårdsferie man vælger, giver det mulighed for at komme helt tæt på dyrene, og du kan få lov at til at klappe en ko, køre i en traktor eller samle æg hos hønsene. Du kommer til at bo på gården, og du kan færdes frit på gårdens arealer, og udforske området som du ønsker. Flere gårde tilbyder også flere muligheder, som kan underholde jer på ferien. Eksempelvis aktiviteter som snobrødsbagning ved et bål, eller en ridetur på gårdens heste. Det varierer dog fra sted til sted, hvad der specifikt tilbydes.  Når du holder ferie på landet, får du mulighed for at bo landligt og idyllisk, hvorfra du kan udforske området. Hos førnævnte Nymarksminde tilbydes stort set alle disse aktiviteter og oveni er der også mulighed for at spille fodboldgolf på deres store 18 hullers bane.

Hvorfor tage på bondegårdsferie?

Bondegårdsferie er et godt alternativ til den dyre charterrejse, fordi den giver mulighed for at opleve en masse, uden at skulle bruge en stor sum penge. Det er en dejlig og rolig form for ferie, som dine børn med sikkerhed vil elske. Det giver mulighed for at komme ud i naturen, og komme helt tæt på alle gårdens dyr. Det er derfor det tætteste du kommer på landbruget, og hvad det vil sige at bo på landet. En bondegårdsferie kan derfor beskrives som både aktiv, rig på oplevelser og afslappende.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *