Derfor er en varmepumpe en god løsning

Udedele til varmepumper

Mange vælger i dag at få installeret i varmepumpe i hjemmet.

Men hvorfor er en varmepumpe egentlig en bedre løsning end så meget andet? Det kan du få svar på lige her.

Varmepumper er en ganske energieffektiv løsning

En varmepumpe udnytter varmen i luften – eller jorden – omkring os. Og det gør den så effektivt, at det rent faktisk er en af de mest energi effektive varmekilder, som vi kender til. En varmepumpe forbruger el under drift. Men da den producerer op til flere gange energi end den forbruger er varmepumpen altså en ganske effektiv og dermed økonomisk god energikilde.

Varmepumpen henter varmen fra luften (eller jorden) ude fra og sender den ind i hjemmet. Det giver derfor også næsten sig selv, at en varmepumpe er en af de bedste løsninger til det klimabevidste menneske. Der udledes nemlig meget mindre CO2, når luftens og jordens egen varme bliver udnyttet.

Mange andre fordele ved varmepumper

Fordelene ved en varmepumpe i hjemmet stopper dog ikke her. Der er utallige at finde frem, men et par stykker, som helt sikkert er vigtige at få med, er følgende fordele:

  • Som allerede nævnt er en varmepumpe en af de mest energieffektive løsninger på markedet. Af den grund kan du spare helt op til cirka 80% af dine udgifter til varme og energi ved at investere i en varmepumpe – naturligvis alt afhængig af, hvilken type opvarmning du benytter i forvejen. Varmepumper er derfor en langsigtet økonomisk fordel.
  • En varmepumpe er en langt mere klimavenlig løsning end fx el-opvarmning, som mange også bruger i hjemmet.
  • En varmepumpe kan også bruges som aircondition, når varmen skyller ind over Danmark. Ligesom pumpen kan hente varme ude fra og ind, kan det altså også gøre det modsatte.
  • Du kan ofte også opnå bedre indeklima med en varmepumpe, da pumpen hele tiden sikrer, at luft og varme bliver cirkuleret rundt i hele hjemmet. Derudover er en varmepumpe også fænomenal til at filtrere støv og røg væk.
  • Her kommer en fordel til de lidt mere tekniske. Mange varmepumper kan også fjernstyres gennem WiFi. Når du ikke er hjemme, kan du derfor styre din varmepumpe og f.eks. skrue ned for varmen, når det er nødvendigt, at den ”kører løs”. Det er altså ret smart.

 

Hold øje med støjniveauet

Da antallet af varmepumper i de danske hjem stiger støt i disse år, går det også op for flere og flere, at der altså også er nogle ting, som man skal huske at holde øje med, når man invester i en varmepumpe.

En af de vigtigste ting at holde sig for øje, inden man køber er, hvor meget den varmepumpe man kigger på egentlig støjer. Støjen for varmepumpens udedel kan nemlig være til gene ikke bare for en selv, men også for naboerne.

Tag derfor en god snak med den fagmand, som skal installere varmepumpen om, hvor den bedst placeres i boligen både mht. effektiv varmeudnyttelse OG i forhold til at minimere støjgenerne for både jer selv og jeres naboer – og vælg gerne en varmepumpe med så lavt et støjniveau som overhovedet muligt. Så er I godt på vej.

Få mere information

Hvis du selv overvejer om en varmepumpe kunne være en god løsning for dig, kan du finde meget mere information på hjemmesiden varmepumpeoversigten.dk.

Her får du både en god gennemgang af de forskellige typer varmepumper samt et overblik over, hvornår du med fordel kan vælge de forskellige modeller.

På hjemmesiden kan du også finde information om, hvordan du kommer videre i processen med at vælge en varmepumpe, ligesom du kan bestille flere uafhængige tilbud, som du kan sammenligne og på den måde skyde di ind på, hvilket valg, som er det bedste og mest rigtige for dig.

Med stor sandsynlighed vil du opleve, ligesom så mange andre, at en varmepumpe kan være en god investering.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.