Seniorer har fået styr på internettet

I løbet af de sidste mange år er der sket en stor udvikling med internettet. Internettet blev for alvor tilgængeligt i 1994, hvor World Wide Web blev etableret. Selve internettet er dog en del ældre, og det er svært at fastsætte hvornår dette præcist er fra. I dag vokser børn op med teknologien og bruger det i dagligdagen allerede i en tidlig alder. Det er blevet sådan at selv små børn på tre år kan sidde og betjene en iPad med børnespil.

Den ældre generation har haft sværest ved at følge med, da internettet ikke altid har været tilgængeligt i deres levetid. At skulle forholde sig til noget nyt og moderne kan være svært at håndtere, da alting var anderledes da de var børn. Det er dog ganske muligt at blive gode venner med internettet, hvis man selv er indstillet på at lære det at kende.

Internettet er din ven

Ifølge statistikker er det langt fra de fleste seniorer som kan finde ud af betjene en computer og dermed internettet. For nogen er teknologien med iPhone, iPad og computer for meget at håndtere, da verdensbilledet for dem ser helt anderledes ud. Tiderne ændrer sig og der sker hele tiden store udviklinger, som kan være svært for de ældre at håndtere.

I dag kan man foretage mange praktiske gøremål over internettet, som f.eks. at handle ind, komme i kontakt med sine venner, betale regninger og shoppe online. Internettet kan være en stor hjælp for den ældre generation, da det ikke er alle som er i stand til at komme ned i supermarkedet eller tage op i banken for at betale en regning. Derfor er det smart at kunne gøre det hjemmefra, hvis man af den ene eller anden årsag ikke har mulighed for at komme rundt på egen hånd.

Bliv klogere på internettets funktioner

Der findes forskellige seniorkurser som de ældre kan deltage på, og dermed få bekendtskab med hvordan internettet fungerer. Man starter med de helt grundlæggende trin og efterhånden kan der bygges mere på. Der findes forskellige udgaver af disse kursuser afhængigt af, om den enkelte har prøvet at sidde bag en computerskærm før.

Hvis alt er nyt starter man med at kunne betjene computeren og finde ud af hvor den tændes/slukkes, hvordan man går ind på internettet, hvad de forskellige knapper betyder, samt hvad man ser på startsiden når computeren er tændt. Mange seniorer har deltaget på et eller flere kursuser og er selv blevet i stand til at kunne foretage de nødvendige gøremål på internettet derhjemme. Det er ikke fordi man behøves at kunne en masse forskelligt på computeren udover de nødvendige og helt basale ting.

Sådan kommer den ældre godt i gang

Det anbefales, at de ældre anskaffer sig en computer fremfor iPhone eller iPad, da skærmen er større og at de dermed bedre kan se, hvad der foregår på skærmen. Nogle ældre er gode til at følge med tiden og kan betjene alle enhederne, men for dem der har svært ved at følge med teknologien, så vil computeren være det bedste forslag. De ældre har næsten altid et barnebarn eller andet familiemedlem som eventuelt kan hjælpe med problemer, hvis den ældre ikke er blevet helt dus med computeren.

Ifølge statistikker er den ældre generation blevet bedre til at tage imod kurser og dermed finde ud af hvordan man færdes på internettet. Det er smart at kunne ordne en masse praktiske gøremål selv, hvis det blot gælder om at kunne ordne det online. De ældre bliver uafhængige af andre, hvilket er noget de fleste sætter pris på, da det ofte er et stort nederlag for den enkelte ikke at kunne klare tingene selv. Samtidig giver internettet også de ældre uanede mulighed for at de kan holde kontakten med både hinanden og de yngre medlemmer af familien, for hvem internettet er hver mands eje. 5

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.